Разбийте жълтъците със захарта.
Угасете содата в киселото мляко, разбъркайте и оставете сместа да престои в продължение на няколко минути. Трябва да шупне.
Добавете към сместа с жълтъци нишестето, брашното и шупналото кисело мляко. Разбъркайте добре, за да не се образуват бучки (може да добавяте киселото мляко на части).
Внимателно добавете разбитите на сняг белтъци, заедно със солта и олиото. За първата палачинка в тигана добавете една капка олио, след това не е необходимо да слагате олио при пърженето. Изпържете (изпечете) тънки палачинки, обръщайте ги с помощта на шпатула. Подреждайте готовите палачинки върху плоска чиния, като ги мажете с масло.
Можете да ги поднесете както са, или с плънка по желание - солена или сладка.
Добър Апетит !!!
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дантелени палачинки с айрян - не се късат, остават фини и меки
Дантелени палачинки с айрян - не се късат, остават фини и меки
30 Май 2015
14494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари