Дантелени палачинки с айрян - не се късат, остават фини и меки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дантелени палачинки с айрян - не се късат, остават фини и меки
Дантелени палачинки с айрян - не се късат, остават фини и меки
admin
Добавена от: admin
14494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаши гъст айрян или кисело мляко
2 яйца
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
4 с.л. нишесте
8 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. олио
50 гр. масло

Разбийте жълтъците със захарта. 
Угасете содата в киселото мляко, разбъркайте и оставете сместа да престои в продължение на няколко минути. Трябва да шупне. 
Добавете към сместа с жълтъци нишестето, брашното и шупналото кисело мляко. Разбъркайте добре, за да не се образуват бучки (може да добавяте киселото мляко на части). 
Внимателно добавете разбитите на сняг белтъци, заедно със солта и олиото. За първата палачинка в тигана добавете една капка олио, след това не е необходимо да слагате олио при пърженето. Изпържете (изпечете) тънки палачинки, обръщайте ги с помощта на шпатула. Подреждайте готовите палачинки върху плоска чиния, като ги мажете с масло. 
Можете да ги поднесете както са, или с плънка по желание - солена или сладка. 
Добър Апетит !!!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft