Да не се лъжем - плънката прави палачинката! Ако са ви омръзнали традиционните, ето няколко...
7 Октомври 2016
20767
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка опитна домакиня трябва да може да приготви палачинки. Но само с "празни" палачинки няма да зарадвате никого! Има толкова варианти за плънка: всички видове сирена, сметана, масло, мед ...
Ние сме подготвили за вас 11 по-различни плънки за палачинки , които ще ви позволят да разнообразите закуската. Някои от тях са подходящи и за диета.
Плънки за палачинки
- Яйчен пълнеж
Настържете 6 сварени яйца . Добавете ситно нарязан зелен лук и копър . Подправете с малко майонеза , сол и черен пипер на вкус. - Гъбена плънка
Задушете 600 г гъби с нарязан лук в малко олио . Добавете 2.5 с.л. брашно и разбъркайте хубаво.
След това - 2 супени лъжици гъста сметана и 1.5 чаша прясно мляко . Готовите напълнени палачинки поръсете с кашкавал или твърдо сирене .
Плънка с месо
Сварете 350 гр. телешко и ситно го нарежете. Добавете 2 ситно нарязани глави лук и запържете в масло , докато стане прозрачен. Сложете месото при лука, запържете в продължение на 8-10 минути. Добавете сол и черен пипер.
Плънка с пиле
Сварете 500 г пилешки гърди . Смелете месото в блендер с нарязан копър. Добавете 1 скилидка чесън , минат през пресата, 2 настъргани варени яйца и 1.5 с.л. заквасена сметана . Да не забравяме сол и черен пипер.
"Празнична" плънка
Дори обикновени палачинки могат да се превърнат в празнично ястие. Нарежете 250 гр пушена сьомга на малки филийки. Намажете палачинките с маскарпоне и деликатна горчица. Поставете няколко капки лимонов сок. Добавете сол и черен пипер. След това увийте палачинките.
Сладка плънка със стафиди
Залейте 60 грама стафиди с гореща вода и ги оставете да престоят 10 минути. След това отцедет в гевгир. В купа смесете 400 г извара с яйчен жълтък , 2 супени лъжици захар, ванилия на върха на ножа и отцедени стафиди.
Плънка от извара и боровинки
Смелете в блендер 200 г извара, 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица заквасена сметана (ако е с ниско съдържание на мазнини, можете да сложите повече), 150 гр. боровинки .
С по-кисела плънка
Смесете крема сирене с няколко капки лимонов сок и лимонов конфитюр . Отгоре поръсете палачинките с пудра захар !
Бананова плънка
Разбийте в блендер 3 нарязан банана и петдесет грама сметана . Поръсете палачинките с какао на прах, канела и разтопен шоколад .
Ябълков пълнеж
Настържете 2 ябълки , поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят. След това разбъркайте пюрето с 1 супена лъжица счукани орехи , добавете 1-2 супени лъжици захар и щипка канела.
Зелето
300 гр. ситно нарязано прясно зеле се запържва в масло. Ситно нарязан лук отделно се запържва в олио. Нарежете няколко твърдо сварени яйца. Смесете всички съставки, добавете сол и черен пипер. Феновете на гъбите могат да добавят варени гъби.
Сварете 350 гр. телешко и ситно го нарежете. Добавете 2 ситно нарязани глави лук и запържете в масло , докато стане прозрачен. Сложете месото при лука, запържете в продължение на 8-10 минути. Добавете сол и черен пипер.
Сварете 500 г пилешки гърди . Смелете месото в блендер с нарязан копър. Добавете 1 скилидка чесън , минат през пресата, 2 настъргани варени яйца и 1.5 с.л. заквасена сметана . Да не забравяме сол и черен пипер.
Дори обикновени палачинки могат да се превърнат в празнично ястие. Нарежете 250 гр пушена сьомга на малки филийки. Намажете палачинките с маскарпоне и деликатна горчица. Поставете няколко капки лимонов сок. Добавете сол и черен пипер. След това увийте палачинките.
Залейте 60 грама стафиди с гореща вода и ги оставете да престоят 10 минути. След това отцедет в гевгир. В купа смесете 400 г извара с яйчен жълтък , 2 супени лъжици захар, ванилия на върха на ножа и отцедени стафиди.
Смелете в блендер 200 г извара, 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица заквасена сметана (ако е с ниско съдържание на мазнини, можете да сложите повече), 150 гр. боровинки .
Смесете крема сирене с няколко капки лимонов сок и лимонов конфитюр . Отгоре поръсете палачинките с пудра захар !
Разбийте в блендер 3 нарязан банана и петдесет грама сметана . Поръсете палачинките с какао на прах, канела и разтопен шоколад .
Настържете 2 ябълки , поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят. След това разбъркайте пюрето с 1 супена лъжица счукани орехи , добавете 1-2 супени лъжици захар и щипка канела.
300 гр. ситно нарязано прясно зеле се запържва в масло. Ситно нарязан лук отделно се запържва в олио. Нарежете няколко твърдо сварени яйца. Смесете всички съставки, добавете сол и черен пипер. Феновете на гъбите могат да добавят варени гъби.
Такъв списък от рецепти ще помогне на всяка домакиня. Непременно опитайте някоя и споделете резултата!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари