150 гр. натрошени бисквити
150 гр. смлени бисквити
150 гр. бял шоколад
150 гр. масло
100 мл прясно мляко
1 ванилова захар
70 гр. сушени червени боровинки
пудра захар за украса на салама
В купа на водна баня поставете шоколада, натрошен на кубчета, маслото (нарязано на кубчета), млякото и ваниловата захар. Оставете ги да се разтопят и бъркайте от време на време, докато сместа стане гладка. Дръпнете настрана и да добавете бисквитите и червената боровинка, след което хубаво разбъркайте сместа. Оставете в хладилник около 20-на минути леко да се поохлади и да стегне добре сместа.
Извадете от хладилника и прехвърлете върху хартия за печене. С помощта на хартията увийте и оваляйте сместа, така че да й придадете възможно по-кръгла и продълговата форма. Краищата завържете като бонбон.
Оставете в хладилник за няколко часа, а най-добре за цялата нощ.
Преди разрязване извадете от хартията и оваляйте обилно в пудра захар.
Идея:
От сместа могат да се напълнят формички за бонбони, да се оформят топчета и по желание да се украсят с разтопен шоколад.