Да похапнем бобец на фурна - бързо и лесно
29 Август 2015
39055
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. боб
1 глава лук
2 пресни чушки
2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. суха подправка
1/2 ч.л. сол
4 скилидки чесън
1 нарязан домат
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица червен пипер
Сложете боба от вечерта да кисне във вода, за да се свари по-бързо.
На сутринта изхвърлете водата и го залейте с чиста вода, оставете да заври вътре и отново изхвърлете водата. Напълнете тенджерата с прясна вода, добавете нарязаните чушки, лук и малко олио, и варете боба около 40 минути, докато омекне.
Поставете сварения боб в голяма тава и направете запръжка със 150 мл олио, брашно и червен пипер. Добавете подправките и чесъна, а накрая подредете отгоре кръгчета домат. Печете 40 мин. на 250 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари