1-2 свински джолана
1 средна глава кисело зеле
1-2 дафинови листа
1-2 сушени червени чушки, предварително леко запечени
подправки на вкус: сол, Вегета, черен пипер, червен пипер, чубрица и пр.
1 супена лъжица брашно
Измийте добре джолана, посолете го и натрийте със солта, след което го запържете от всички страни в загрято олио. Извадете от тигана и го поставете в огнеупорен съд, в който ще се готви ястието.
Нарежете киселото зеле и го добавете в тигана, в който сте пържили джолана. Задушете зелето, след което леко го запържете. Добавете брашното, по 1 супена лъжица червен и черен пипер, и 1 супена лъжица чубрица. Объркайте добре и изсипете в съда при джолана.
Отгоре натрошете на едро сухите чушки, добавете дафиновия лист и залейте с топла вода. Подправете с Вегета и още черен пипер. След това покрийте тавата с алуминиево фолио, което на няколко места набодете с клечка за зъби. Сложете тавата да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 3 часа.
Преди самия край отвийте от фолиото, залейте със запръжка от олио и 1 супена лъжица чубрица, след което върнете ястието във фурната, докато джоланът се зачерви и запече добре.