1 пакет кори за баница
За плънката:
500 гр. спанак или 2 връзки лапад
100 гр. кайма
чесън
малко домати
олио
50 гр. твърдо сирене или кашкавал
2 яйца
малко брашно
олио
сол и черен пипер
За соса бешамел със сирене:
бучка масло
1 супена лъжица брашно
300 мл прясно мляко
3 парчета топено сирене
Спанакът се попарва, след което се отцежда и запържва заедно с каймата и подправките. Прибавят се останалите продукти за плънката, най-накрая - яйцата и кашкавалът. Приготвя се сосът Бешамел - разтопява се маслото, добавя се брашното и леко се запържва, след което вътре се налива прясното мляко. Щом сосът се посгъсти, се добавя топеното сирене и се оставя да се разтвори напълно. Целият процес на работа е описан подробно в снимките: