За ТЕМПУРА:
600 гр. брашно
260 гр. нишесте
2 яйца
2 пакетчета бакпулвер
800 мл вода
Ще ви трябват и:
250 гр. корнфлейкс
1,5 кг пилешко месо
Всички обичаме хрупкавия му вкус, а е толкова лесно да си го приготвим сами:
Стъпка 1: В купа за разбиване поставете 600 гр. брашно, 260 гр. нишесте, 2 яйца, 2 пакетчета бакпулвер и 650 мл вода. Разбъркайте сместа с ръка, за да разбиете бучките от нишесте, които ще се оформят. След това добавете 100 мл олио. Постепенно добавете още 150 мл вода. Тази смес се нарича Темпура.
Стъпка 2: Напълнете фритюрник с 2-3 литра олио и го загрейте много добре.
Стъпка 3: Вземете 5 бутчета, 5 крилца и 5 пилешки пържоли, отворени на половинки. Всяко парче от месото намажете с темпурата, след това оваляйте в корнфлейкс и го пуснете директно в горещото олио да се изпържи.
Стъпка 4: Междувременно вземете 2 големи лъжици горчица и една супена лъжица мед, смесете ги, добавете малко сол и една супена лъжица вода. Разбъркайте да се съединят съставките и да получите сос, който чудесно върви с "KFC"-пилешкото.
СЪВЕТ: Винаги обърквайте Темпурата с ръка, за можете да усетите плътността й. Идеалната гъстота е като смес за американски палачинки.