Сусамов тахан и мед са два извънредно полезни натурални продукта. Ако ги комбинирате – получава се отлична лечебна смес
На пазара се предлагат 2 вида тахан – черен и бял.
Черният е по-добрият и по-полезен.
Казват, че в района на Харманли се приготвя изключително качествен сусамов тахан.
Познати препоръчаха този вкусен сос за салати, за меса и за риба, приготвен с тахан.
За 1 доза:
2 с.л.
9 с.л. вода;
сол;
лимонов сок;
Приготвяне:
2-3 скилидки счукан чесън (1 ч.л. чесън на прах);
Всички съставки се разбъркват с миксера – поставете в съда сусамовия тахан, прибавете водата и разбъркайте.
Добавете солта и лимоновия сок, отново разбъркайте.
Сложете чесъна и продължете още малко да бъркате с миксера.
За подсилване на имунната система, използвайте мед със сусамов тахан
В бурканче поставете 2 с.л. сусамов тахан и 2 с.л. домашен мед.
Разбъркайте добре и яжте по 1 с.л. на гладно всяка сутрин, препоръчват във framar.bg.
Ако около вас има болни от грип или вие усещате, че може да се разболеете, ако се възстановявате от тежко заболяване, от травма, били сте в депресия, приемайте по 1 с.л. от лечебната смес тахан и мед на гладно 3 пъти дневно.
Забележка:
Не се препоръчва за диабетици и за хора болни от рак.