Двойни сладки с мармалад
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
18180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 1 доза:
310 г брашно
80 г пудра захар
200 г масло
2 жълтъка
40 г мармалад
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, към който ри непрекъснато разбиване се прибавят един по един жълтъците, а след това - брашното.
Омесва се тесто и се разточва на кора с дебелина 2-3 мм.
От кората с ракиена чаша се изрязват кръгчета, които се пекат в умерено загрята фурна (180- 200 °С) върху ненамазана тава до светлорозово оцветяване.
След изстиването им половината от кръгчетата се намазват с мармалад и се слепват с останалите ненамазани кръгчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари