Мойте Рецепти
Много вкусна вариация на един прекрасен десерт. Съчетава сладостта на крем карамела с нежната текстура на печената тиква - уникално е!
Първо разбийте леко, колкото да се смесят, яйцата и половината от захарта. След това добавете млякото, ванилията и канелата, накрая прибавете пюрираната печена тиква, и хубаво разбъркайте, за да се оформи хомогенна смес.
Останалата захар поставете в съд на огъня, за да се разтопи и да се карамелизира, след което я излейте на дъното на съда, където ще се пече кремът (още по-добре е да използвате индивидуални формички). Върху карамела излейте сместа с тиквата, след това поставете съда в по-голяма тава, напълнете я с вода до средата на съда с крем карамела. Печете на 160-170 градуса за 90 минути. След като кремът е готов, оставете го да се охлади напълно и го обърнете в чиния. Готов е за консумация.