
Отделят се белтъците от жълтъците в различни купи. Към белтъците се прибавят захарта и ванилията и една щипка сол, след това се разбиват до гъст сняг. Жълтъците се смесват с олиото, рома и една щипка сол. Разбиват се до гъст крем. Белтъците внимателно се прибавят към жълтъците, така че да не спадне обемът им. Когато сместа е добре хомогенизирана, се прибавя по малко от брашното, до пълното му усвояване.
Форма за кекс се намазва добре с масло, изсипва се част от сместа, а към останалата се прибавя какаото и тя се изсипва върху светлата смес.
Сладкишът се пече на предварително загрята на 150-200 градуса фурна. След като се сложи въм фурната, тя се включва само на долен реотан за около 15 мин., а след това се включва и горния за около 20-25мин.