4 с. л. гренадин или червен ликьор
8 маслени бисквити
1 с. л. меко краве масло
1 с. л. едро настърган млечен шоколад
1 с. л. кокосови стърготини
200 г пресни или замразени червени плодове (боровинки, касис, малини, ягоди и др.)
3 с. л. захар за плодовете
2 с.л. червено вино
за крема:
200 г фино крем-сирене
200 г заквасена сметана
2 ч. л. желатин
1 с. л. ванилена захар
4 с. л. пудра захар
зърна от нар за гарниране
стрък мента за гарниране
Маслените бисквити се настъргват и се смесват с маслото, шоколада и кокоса.
На дъното на 4 чаши се слага по лъжица от гренадина или ликьора и се разпределя бисквитената смес.
Плодовете се слагат в тиган на котлона заедно със захарта и виното. Разбъркват се 2-3 мин. и се отстраняват от огъня. След като изстинат, във всяка чаша върху бисквитите се сипва по лъжица от тях.
Желатинът се накисва в 4 с. л. студена вода и се слага да се разтопи на водна баня или в микровълновата фурна, като не бива да завира.
Разбиват се заедно крем-сиренето, сметаната, захарта и ванилената захар. Прибавя се желатинът. Слагат се 2-3 лъжици от отделения сок от плодовете. Сместа се разпределя в чашите и се слага да се стегне в хладилника за около 1 час.
Гарнира се с останалите плодове, зърната от нар и листенца мента.