Стъпка 1
Надуйте няколко малки балона, натопете долната им половина в разтопен шоколад, като оставите излишния шоколад да изкапе. Повторете 2-3 пъти, за да се получи по-дебел шоколадов слой.
Стъпка 2
Върху застлана с хартия за печене тава с малка лъжица поръсете малко количество от разтопения шоколад, за да се създаде база за шоколадовата чашка. След това поставете по един балон с шоколадовата част надолу върху оформеното шоколадово гнездо.
Стъпка 3
Оставете ги хубаво да се охладят (не е препоръчително да се поставят в хладилник). Достатъчен е един час на нормална стайна температура и на сянка.
Стъпка 4
След като шоколадът добре се охлади, пукнете балоните с игла. Така ще останат само шоколадовите чашки.
Стъпка 5
Шоколадовите чашки можете да напълните със сладолед, сметана, пудинг, мус или друга някаква сладост, която ви се намира в кухнята. Украсете със сметана, цветни пръчици и пр.
Стъпка 6
Най-важната стъпка - в никакъв случай не яжте сами! Споделете удоволствието с приятели! :)