200 г поизсъхнал козунак без кора
6 с.л. плодово бренди (може да се замени с обикновено + малко плодов екстракт)
200-300 гр. малини, пресни или замразени
11/4ч.ч сирене маскарпоне (Mascarpone)
10 с.л. захар
2 големи жълтъка
10 с.л. настърган шоколад
Нарежете козунака на малки кубчета. Сложете ги в купа и напръскайте с 4 с.л. прасковено бренди. Нарежете малините на малки кубчета и го добавете към козунака (може да заделите малко за украса).
Разбийте маскарпонето на пухкав крем. Отделно разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете на капки 2 с.л. бренди. Прибавете жълтъците към сиренето и разбъркайте. Прибавете към козунака и малините и внимателно разбъркайте сместа.
Разпределете в 4 десертни купички и охладете минимум за 30 минути в хладилник. Преди сервиране украсете с настърган шоколад и заделените малини.