1/2 пъпеш
400 гр. бяло сирене
2 с.л. кафява захар
2 с.л. кокосови стърготини
За млечния карамел:
250 гр. захар
500 мл. прясно мляко
2 ванилии
Приготвя се първо млечният карамел:
В съд се изсипват млякото, захарта и ванилиите.
Разбърква се и се изчаква докато млякото кипне и ври 2-3 минути.
След това максимално се намаля котлона и се оставя да къкри 1-2 часа, докато сместа стане кремообразна, като се бърка от време на време.
Оставя се да изстине.
Пъпешът се почиства от семките и се нарязва на кубчета.
Сиренето се намачква и се поръсва с кафявата захар.
Във висока чаша се слагат няколко лъжици от готовия вече млечен карамел, след това - пласт сирене и накрая кубчета пъпеш.
Поръсва се с кокосови стърготини и се сервира.
Вариант: десертът може да се поднесе в половинка пъпеш, от който са отстранени семките.