500 гр обикновено брашно
2 яйца
1 пакетче бакпулвер (10 г)
200 гр краве масло (маргарин)
100 гр захар
100 гр стафиди (или други сушени плодове)
100 гр сушени червени боровинки
30 мл портокалов сок (или прясно мляко)
Накиснете сушените плодове в портокаловия сок (прясното мляко) за 20-тина минути.
В дълбока купа смесете маслото с яйцата и захарта и ги разбийте добре до еднородна смес. Постепенно прибавете брашното, пресято с бакпулвера, а след това - накиснатите сушени плодове. Омесете много добре сместа, след това оформете с помощта на лъжица курабийки с големината на орех, като ги сплесквате леко между навлажнени длани. Подредете ги в леко намазнена тавичка на разстояние една от друга. Печете на умерена фурна (190 градуса), докато станат златисти на цвят.