Децата много обичат сладолед, но винаги им правя домашен! Този става приказка, а е и здравословен!
25 Май 2017
10741
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
400 милилитра кокосово мляко
400 милилитра сметана за разбиване
400 грама кремообразно кондензирано мляко
3 супени лъжици мед
1 супена лъжица течна ванилия
2 супени лъжици царевично брашно
110 грама меко кокосово масло
80 грама мед
1 яйце
100 грама овесени ядки
75 грама пълнозърнесто брашно
5 грама канела
100 грама кристална захар
75 грама стафиди
Начин на приготвяне:
Смесете кокосовото мляко с царевичното брашно, ванилията и меда. В друг съд разбийте сметаната с кондензираното мляко и комбинирайте двете смеси.
Изсипете крема в кутия с капак и замразете за 2-3 часа.
Направете бисквитите като разбиете маслото с меда, захарта и канелата. Прибавете брашното, овесените ядки, яйцето и стафидите. Направете тесто и разделете на топчета с големината на орех.
Загрейте фурната на 180 градуса, застелете тава с лист пергамент, подредете бисквитите и ги изпечете
златисто. Охладете ги, извадете сладоледа и с помощта на ринг оформете кръгчета сладолед.
Сложете ги между две бисквити, направете и останалите по същия начин и поднесете.
Направете бисквитите като разбиете маслото с меда, захарта и канелата. Прибавете брашното, овесените ядки, яйцето и стафидите. Направете тесто и разделете на топчета с големината на орех.
Загрейте фурната на 180 градуса, застелете тава с лист пергамент, подредете бисквитите и ги изпечете
златисто. Охладете ги, извадете сладоледа и с помощта на ринг оформете кръгчета сладолед.
Сложете ги между две бисквити, направете и останалите по същия начин и поднесете.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари