Домашните пърленки са извънредно вкусни, но в същото време се приготвят лесно Аналогични пърленки приготвяше и моята баба, но тя имаше пещ вкъщи и вкусът им беше наистина фантастичен.
Но и да ги изпечете във фурната, пак ще станат страхотни.
Необходими продукти:
1 яйце
брашно – колкото поеме
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.л.
За декорация на вашите пърленки:
кашкавал, сирене, краве масло;
сирене, доматено пюре (кетчуп), кашкавал;
колбас, кисели краставички, кашкавал;
маслини, кисели краставички, гъби, кашкавал;
други продукти по ваш избор;
Вместо няколко малки пърленки, пригответе една голяма пърленка
Приготвяне:
Чукнете яйцето и го разбийте с вилица. Изсипете киселото мляко със содата. Отново объркайте. Сипвайте брашно постепенно и разбърквайте, за да сложите колкото поеме, така че да получите приятно меко тесто.
Покрийте купата с найлоново фолио или я пъхнете в найлонова кесия и оставете 30 минути, за да втаса. Включете фурната да загрява.
Премесете тестото и го разделете на малки еднакви топки.
Покрийте тава с хартия за печене и наредете разточените топки тесто.
Ако използвате голяма тава, с едно печене ще можете да изпечете поне 4 пърленки.
Покрийте тестото с продуктите, които предварително сте подготвили.
Запечете. Най-добре е кашкавалът да наръсите малко преди да ги извадите от фурната.
Забележка:
Ако прецените, че ще ви бъде по-лесно, направете голяма пърленка, а не малки.
Ако нямате време да замесите това лесно тесто, купете си готово от магазина, а рецептата изпълнете според указанията по-горе.