Децата обичат да ходят "на по тортичка", но откакто им правя торта Фантазия, друга не признават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата обичат да ходят "на по тортичка", но откакто им правя торта Фантазия, друга не признават
Децата обичат да ходят "на по тортичка", но откакто им правя торта Фантазия, друга не...
1530
Децата обичат да ходят "на по тортичка", но откакто им правя торта Фантазия, друга не признават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Красотата на това шоколадово лакомство е, че може да се сервира веднага след като се приготви. Следователно приготвянето на торта може да бъде дори по-бързо и по-лесно, отколкото да търсите прилични сладкиши за чай в съответните магазини.

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТО

  • 240 г брашно
  • 2 яйца
  • 280 мл кисело мляко
  • 1 с.л.
газирана вода
  • 30 г растително масло
  • 30 г какао
  • 200 г захар
  • СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

    • 500 мл прясно мляко
    • 180 г захар
    • 10 г ванилова захар
    • 2 яйца
    • 50 г брашно
    • 150 г масло

    ПОДГОТОВКА

    На първо място, изсипете кисело мляко в отделен съд, добавете содата. Разбъркайте и оставете за няколко минути, за да настъпи желаната реакция. След това добавете яйца, растително масло и захар. Смесете добре. Пресейте брашното заедно с какаото на прах като ги добавяте към сместа. Разбъркайте отново, така че масата да е хомогенна.

    Полученото тесто „шоколад“ прехвърлете във форма (рецептата използва съд с диаметър 24 см). Печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за около 35-40 минути. Не забравяйте да проверите готовността с дървено шишче.

    След това преминете към приготвянето на крема. За да направите това, смесете захар, ванилова захар и брашно в дълбока тенджера. След това добавете пилешките яйца и разбийте до гладкост.

    Изсипете половината (поне 500 мл) мляко в тенджера със сметана, разбъркайте и сложете на огъня. Загрейте сместа, като продължавате да я разбърквате енергично. След това изсипете другата половина от млякото и разбъркайте, докато кремът се сгъсти. Отстранете от котлона, добавете маслото и разбъркайте. Оставете крема да се охлади.

    Приготвената малко по-рано "шоколадов" блат разрежете на две части, като предварително сте отрязали заобления връх. Поставете по -голямата част от вече охладения крем върху първия блат, загладете.

    Покрива се с втория блат и се разпределя на равен слой останалия крем. От отрязания връх направете трохи, след като покриете страните и горната част на лакомството с тази трохи. Горната част може да бъде украсена, например, с ядки. Добър апетит!

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft