Децата само се въртят около фурната, докато стане готова, а извадя ли я за секунди свършва, даже не успявам да се доредя до нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата само се въртят около фурната, докато стане готова, а извадя ли я за секунди свършва, даже не успявам да се доредя до нея
Децата само се въртят около фурната, докато стане готова, а извадя ли я за секунди свършва, даже...
64062
Децата само се въртят около фурната, докато стане готова, а извадя ли я за секунди свършва, даже не успявам да се доредя до нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази чудна пита-пица е радост за всяко небце, най-вече за децата – те направо я обожават

Пухкава и страшно вкусна – такава става тази разкошна пита-пица, чиято рецепта ви предлагаме днес. Прави се лесно и ако следвате указанията и разчитате на въображението си, просто няма начин да не ви се получи, при това отлично.

 

Ето точните продукти и начинът, по който приготвяме това чудно вкусно кулинарно изкушение. Пита-пица , чиито вкус е направо приказка

Закваската правим с половин кубче мая, една лъжичка захар, една лъжичка брашно, едно яйце, една лъжица сол и още около 500 грама брашно.

 

За пълнежа са ни нужни шпеков салам, шунка или друг колбас по избор, кетчуп или доматено пюре, сирене и кашкавал – количествата са според вкуса и предпочитанията ни.

Може да добавим и нарязани кисели краставички.

Първо правим закваската, която е готова, когато маята шупне. Взимаме една голяма купа и сипваме в нея пресятото вече брашно, солта и яйцето. Закваската я добавяме към тях. Месим мекото тесто и го оставяме после да удвои своя обем.

После разделяме тестото на две топки като разточваме всяка от тях и намазваме с малко краве масло. Поставяме плънката и навиваме на руло, а после подреждаме в тавата. Покриваме вече готовата пита-пица с кърпа и я оставяме да втаса.

Когато видим, че е готова, намазваме отгоре с жълтъка и една лъжица олио и я поръсваме със сусам на семена. Пъхаме я във фурната и печем на около 200 градуса, но не повече.

След като я извадим от тавата, завиваме с една кърпа и я оставяме да изстине малко. Става действително страшна вкусотия, в която ще се влюби всеки, който я опита.

Тази пита-пица може да се направи и по-голяма, с повече продукти, в зависимост от това за колко човека я правим и дали не сме я предвидили за празничен случай с повече гости. Да ви е сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft