По- вкусни от пържените и в пъти по- здравословни, е как да не се изкушиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По- вкусни от пържените и в пъти по- здравословни, е как да не се изкушиш
По- вкусни от пържените и в пъти по- здравословни, е как да не се изкушиш
58655
По- вкусни от пържените и в пъти по- здравословни, е как да не се изкушиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще споделим няколко тайни как да направите перфектните печени картофени филии . Кората ще стане много хрупкава, а вътрешността ще е с нежна мекота. Не е толкова трудно да се направи, въпреки че ще трябва да направите няколко допълнителни стъпки. Резултатът обаче напълно си заслужава!

 

Печени картофени филийки

Съставки

1 кг картофи
1 ч.л сол
0,5 ч.л сода
1 ст. л. червен пипер
0,5 ч.л млян черен пипер
1 ч.л  чесън
60 мл зехтин

готвене

Тайната е, че содата за хляб разгражда пектина, който изтегля нишестето на повърхността. Отгоре картофът е покрит с вкусна коричка, сякаш повърхността е изсъхнала или сварена.

Благодарение на тази текстура горният слой абсорбира по-добре подправките и маслата. Така картофите стават хрупкави и ароматни.

Благодарение на варенето в сода и след това силното смесване се получава идеалната повърхностна текстура за най-хрупкава.

Картофите трябва да се измият, но не е необходимо да режете кората, много хора харесват печени необелени картофи . След това го нарежете на големи филийки, не бива да го нарязвате, защото няма да получите приятна среда.

За да получите перфектна коричка, картофите трябва да се сварят малко. Добавете сол и сода във вряща вода, след това трябва да готвите 10-11 минути . Вижте, че картофите вече могат да се надупчат с вилица, но не са станали много меки


Когато изминат около 10 минути, трябва да хвърлите картофите в гевгир и да изчакате малко, докато излишната влага се изпари.

 

Междувременно пригответе подправките. Трябва да смесите чесън, червен пипер, черен пипер. По желание подправките могат да се вземат абсолютно всякакви. След това ги разбъркайте с масло до гладкост.

Сега трябва да излеете олиото с подправките в картофите и да го разклатите много, много силно, за да смесите всичко. Това също е необходимо, за да може горният слой на картофа да стане напълно пухкав и да поеме повече масло и подправки.


Вторият вариант на готвене е без подправки, което също се получава вкусно. Също така трябва да разбъркате силно картофите, докато станат пухкави, и след това да ги поставите върху тава за печене с разтопено масло.

 

Сега картофите могат да бъдат поставени върху тава за печене и да се пекат за около 30 минути при температура от 200 градуса. От време на време филийките могат да се обръщат, за да се изпекат по-добре от всички страни.

Сигурни сме, че определено ще оцените такива печени картофени филийки. Ще пука из цялата стая! Препоръчваме ви да прочетете и рецептата за домашно картофено пюре от френски готвач .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft