Джуркан боб - класиката в жанра за Бъдни вечер! Ако искате да си оближете пръстчетата - това е рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Джуркан боб - класиката в жанра за Бъдни вечер! Ако искате да си оближете пръстчетата - това е рецептата:
Джуркан боб - класиката в жанра за Бъдни вечер! Ако искате да си оближете пръстчетата - това е...
3833
Източник: gotvach.bg
Джуркан боб - класиката в жанра за Бъдни вечер! Ако искате да си оближете пръстчетата - това е рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традиционно за Бъдни вечер на трапезата присъства бобът. Под каква форма обаче ще го поднесете - това си е лично ваш избор! Съобразете се с вкусовете на близките си, а ние ви предлагаме тази година да им поднесете невероятния Джуркан боб , който със сигурност ще се превърне в звездата на трапезата за Бъдни вечер!

Джуркан боб

Продукти:

  • боб - 500 г
  • лук - 200 г кромид
  • сол - 15 г сол
  • моркови - 2 броя
  • джоджен - 20 г сушен
  • магданоз - 15 г сушен
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.

Приготвяне:

Накиснете боба от предната вечер в студена вода.

На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути. Водата пак се сменя и се прибавят изчистените и нарязани ситно лук и моркови.

След като бобът е сварен, се посолява, отцежда се и докато е топъл, се мачка на каша с вилица или друг прибор. Разбърква се с олиото, червения пипер и се подправя с джоджен и магданоз. Вместо червен пипер може да сложите нарязани печени пиперки - става още по-вкусно!

джуркан боб

Ястието става още по-хубаво ако се поръси със сух пържен лук.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft