Защо диетата Зайлер дава отличен резултат в отслабването?
Този метод на хранене е съставен от специалиста по хранене Анна Зайлер и се използва в болници в Швейцария. При диетата се ограничава дневния калориен прием сериозно.
Диетата Зайлер дава отличен резултат в отслабването
Такава диета се смята за най-безвредна и подходяща за всеки организъм, тъй като това е броят на калориите, от които човек се нуждае, ако не води не много активен начин на живот.
Да, все пак 1200-1500 ккал на ден гарантират едно правилното хранене при болест и много други причини.Основното предимство на диетата Зайлер е фактът, че няма противопоказания. Разбира се, бременните жени и кърмачките не би било желателно да я ползват.Спазвайте някои важни точки:
1.Край на мазнини, пържени, сладки, бързи храни и забравете за алкохола.
2.Движете се активно, но без да се претоварвате.
3.Пийте много течности, водата премахва токсините и очиства тялото, допринася за бързото смилането на храната.Колко дни ще я спазвате – зависи от вас! Основното нещо е да не не се дехидратира тялото.По време на подготовката на храната и храненето е нужно да се контролира броя на калориите, използвайки готови таблици.Плюсовете от диетата – 100 процента гаранция за отслабване, липса на противопоказания и разнообразие от продукти в диетата.
Минусите на диетата – трябва стриктно да се спазва приема на 1200 ккал на ден.Възможни са умора и сънливост, но това е едва в началото, после тялото се адаптира и тези симптоми изчезват.
Прочиства се тялото, премахват се токсините и замърсяванията, подобрява се кръвообращението, стига се до стабилен метаболизъм.
В нея има: Зеленчуци – петстотин грама, Плодове – триста и петдесет грама, Хляб диетичен – седемдесет грама, Мляко – петстотин грама, Пилешко яйце – едно, Масло – тридесет грама, Фета сирене или извара – петнадесет грама или тридесет грама, Постно месо – двеста грама.
В тези продукти, сто петдесет и девет грама са въглехидратите, шестдесет и два грама протеинте и шестдесет и два грама мазнините, около хиляда и петстотин калории.
За един ден менюто е:
Закуска: 1 грейпфрут с тегло сто грама, 1 яйце, четиридесет грама хляб, двадесет грама масло, двеста милилитра кафе.
Обяд: 100 грама постно месо, зелена салата 100 грама,250 грама зеленчуци, плодове – 150 грама.
Следобедна закуска:30 грама хляб, 10 грама масло, 30 грама сирене или извара, 200 милилитра кафе.
Вечеря: постно месо -100 грама, 250 грама зеленчуци, купа зелена салата, 100 грама плодове, 100 милилитра мляко.
Това е само пример – вие може сами да си направите меню.