Маслата:
Рапично масло, масло от ленено семе, зехтин, фъстъчено масло, песто сос, шафраново масло, сусамово масло, соево масло, слънчогледово олио, орехово олио.
Използвайте ги по следния начин:
Запържете съ с сусам , фъстъци , или рапично масло ; орехи или зехтин ; намажете песто то върху сандвич , поръсвайте в супи, или печени ястия, или ги смесете с ориз, или тестени изделия; добавете орехи, сусам, или зехтин за маринати, гответе със соево или слънчогледово олио ; използвайте маслото от ленено семе в дресингите за салата (маслото от ленено семе не може да се използва за готвене).
Ядки и семена
Бадеми, бадемово масло, кашу, фъстъчено масло , фъстъци, слънчогледови семки , лешници , орехи , тиквени семки , тахан (сусамово семе)
Яжте тези храни като закуска; поръсете върху салата; използвайте ги като хрупкав топинг за риба и пиле
Авокадо
Използвайте го по следния начин: Нарежете и сервирайте в салата, или пригответе каша с лимонов сок, сол и черен пипер и сервирайте с котлети и салса.
Една порция се равнява на 1 / 4 чаша
Маслини
Сервирайте маслини като лека закуска ; поръсете нарязани маслини върху пици, салати , или макаронени изделия .
Една порция се равнява на 10 големи маслини или 2 супени лъжици.
Шоколад
Тъмни, или полусладки шоколадови пръчици, или парченца