Кралицата на Франция Мария Антоанета, често е наслаждавала на десерти, пикантни специалитети и гурме ястия. Как ли само е успяла да поддържа стройната линия и обема на талията само 58 сантиметра? Разкриваме ви няколко сладки кралски тайни от 18 век.
Кралицата не можела да устои на прекрасните десерти и се наслаждавала на гастрономическите специалитети както подобава на нейния статут. Как е възможно да се поддържа стройна линия и обем на талията само 58 сантиметра, поради което, както се казва в някои исторически източници, не било необходимо да носи корсети под тясно скроените рокли.
Тайната на тънката талия е в правилния график на храненията, като за закуска се консумира определено количество десерт, а за вечеря се сервира само лека храна.
Закуската на Мария Антоанета се състояла от сладкиш с кафе или горещ шоколад, за предястие яла пастет, стриди и омари, а за обяд гулаш от заек, сьомга, миди. През деня яла макарони със сирене и зеленчуци в пикантен сос.
Режимът на хранене на френската кралица отразява т. нар. "Френски парадокс", където се яде калорична храна, но се поддържа стройна фигура, а с това се избягват и проблеми със сърцето.
Ключът към храненето на Мария Антоанета е в приема на сладко за закуска, като апетитът отговаря на по-дълъг период, докато вечерята се състои от супи или зеленчуци, когато е важно да не се консумира нездравословна и силна храна, нито пък алкохол.
Затова оставете кралския пир - сладка закуска, обяд по ваш избор и лека вечеря преди 20 часа, и няма да имате проблеми в поддържането на стройната линия.