Диетата може да се спазва 4-5 дни, като за този период можете да отслабнете 3 кг. Добре е да се допитате до лекар, ако искате следвате диетата.
Закуска: моркови, варени с ябълки .
Обяд: зелева супа или вегетарианска супа ( като съставки може да има зеле , картофи, моркови, сушени сини сливи , цвекло , домати , лук ). Може да се замени с карфиол, задушени печурки , или пълнени чушки .
Следобедна закуска: 150 грама кисело мляко.
Вечеря: 200 г рибена чорба със зеле .
Супа от сом и кисело зеле
200 грама кисело зеле ,
400гр сом ,
1 кисела краставичка ,
15 гъби печурки,
1 глава червен лук ,
1 супена лъжица брашно,
1 чаена лъжичка растително масло ,
5 зрънца черен пипер ,
Магданоз и копър .
Нарежетe гъбите. Поставете ги в тиган ; напълнете 3,5 л вода и се гответе до полуготовност . Лукът нарежете на малки кубчета и запържете в олио . Брашното се запържва в сух тиган до златисто и след това се разтваря във вода ( малко количество ) . Краставичките се нарязват на тънки филийки . Сомът също се нарязва на малки филийки. В гъбения бульон сложете сома, след 5 минути добавете зелето, краставичките, лукът, грахът, брашното и черния пипер. За украса, супата се поръсва с нарязани зелени подправки.
Омлет с карфиол
400 г карфиол ,
100 г малотраен колбас без мазнини ,
3 яйца, белтъци и жълтъци отделно ,
50 г пшенично брашно,
Растително масло да се изпържи ,
Сол на вкус.
Карфиолът малко се сварява в подсолена вода, а след това се изцежда от течността и се оставя само карфиола. Колбасът се минава през месомелачка . Яйчните жълтъци се поръсват със сол , добавете смляното месо, карфиолът , брашното и ги разбийте с белтъците на яйцата . В тиган излейте растителното масло , затоплете го и да сложете сместа като използвате лъжица. Запържете от двете страни .
Супа с брюкселско зеле и сметана
200грама брюкселско зеле ,
200 г картофи ,
2 средни моркова ,
2 глави червен лук ,
1 супена лъжица растително масло ,
Заквасена сметана и сол на вкус.
Морковите и лукът се почистват , нарязват се на ситно и се запържват в олио . Картофите, се нарязват на малки кубчета, поставят се в тиган, заливат се с вряла вода , сол и се варят в продължение на 3 минути. После се добавят запържените зеленчуци и брюкселското зеле, сол и се вари в рамките на 5 минути. Супата се украсява със зелени подправки, а можете да добавите и заквасена сметана .