Диета със зеле и карфиол-отслабване 3 кг за 5 дни

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диета със зеле и карфиол-отслабване 3 кг за 5 дни
26923
Снимков материал: pixabay.com
Диета със зеле и карфиол-отслабване 3 кг за 5 дни

Диетата може да се спазва 4-5 дни, като за този период можете да отслабнете 3 кг. Добре е да се допитате до лекар, ако искате следвате диетата.

Тя е нетрадиционна за нашия вкус, но защо да не опитате нещо ново, което със сигурност ще ви помогне, а и след приключване на диетата, няма да имате негативни емоции по отношение на ястията, които може и да не приготвяте след приключване на специалния режим за отслабване. Другият вариант е, да ви хареса, а така ще обогатите трапезата си с нови ястия.

Закуска: моркови, варени с ябълки .

Обяд: зелева супа или вегетарианска супа ( като съставки може да има зеле , картофи, моркови, сушени сини сливи , цвекло , домати , лук ). Може да се замени с карфиол, задушени печурки , или пълнени чушки .

Следобедна закуска: 150 грама кисело мляко.

Вечеря: 200 г рибена чорба със зеле .

Супа от сом и кисело зеле

200 грама кисело зеле ,

400гр сом ,

1 кисела краставичка ,

15 гъби печурки,

1 глава червен лук ,

1 супена лъжица брашно,

1 чаена лъжичка растително масло ,

5 зрънца черен пипер ,

Магданоз и копър .

Нарежетe гъбите. Поставете ги в тиган ; напълнете 3,5 л вода и се гответе до полуготовност . Лукът нарежете на малки кубчета и запържете в олио . Брашното се  запържва в сух тиган до златисто и след това се разтваря във вода ( малко количество ) . Краставичките се нарязват на тънки филийки . Сомът също се нарязва на малки филийки. В гъбения бульон сложете сома, след 5 минути добавете зелето, краставичките, лукът, грахът, брашното и черния пипер. За украса, супата се поръсва с нарязани зелени подправки.

Омлет с карфиол

400 г карфиол ,

100 г малотраен колбас без мазнини ,

3 яйца, белтъци и жълтъци отделно ,

50 г пшенично брашно,

Растително масло да се изпържи ,

Сол на вкус.

Карфиолът малко се сварява в подсолена вода, а след това се изцежда от течността  и се оставя само карфиола. Колбасът се минава през месомелачка . Яйчните жълтъци се поръсват със сол , добавете смляното месо, карфиолът , брашното и ги разбийте с белтъците на яйцата . В тиган излейте растителното масло , затоплете го и да сложете сместа като използвате лъжица. Запържете от двете страни .

Супа с брюкселско зеле и сметана

200грама брюкселско зеле ,

200 г картофи ,

2 средни моркова ,

2 глави червен лук ,

1 супена лъжица растително масло ,

Заквасена сметана и сол на вкус.

Морковите и лукът се почистват , нарязват се на ситно и се запържват в олио . Картофите, се нарязват на малки кубчета, поставят се в тиган, заливат се с вряла вода , сол и се варят в продължение на 3 минути. После се добавят запържените зеленчуци и брюкселското зеле, сол и се вари в рамките на 5 минути. Супата се  украсява със зелени подправки, а можете да добавите и заквасена сметана .

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft