Диета с праскови за 3 дни
Прасковите са едни от най-ценните дарове на природата. Балансираното съдържание на витамините А, С и Е /едни от най-ценните антиоксиданти/ ги правят незаменими за усилване на имунната система и за кожата, която се избистря и става свежа и сияйна. Прасковите са богати на разтворими фибри, благодарение на което са лесноусвояеми, регулират храносмилането и изчистват организма от токсини и отпадни вещества.
Плодовата киселина помага за разграждането на мазнините. Затова прасковите се препоръчват след консумация на мазна храна.
Прасковите са богати на калий и магнезий, което ги прави полезни при сърдечносъдови заболявания и преодоляване на стрес.
Прасковите са нискокалорични, затова са подходящи и за диети.
Предлагаме ви диета с праскови, която се прави в три последователни дни. Ако спазвате диетата стриктно, ще отслабнете 2 кг.
ПЪРВИ ДЕН
Закуска – купичка нискомаслено кисело мляко с 1 с.л. овесени ядки, 1 с.л. белени тиквени семки и нарязани на кубчета праскови.
Обяд- разполовете 2 праскови и ги напълнете с пастет от извара, счукани орехи, копър и наситнени краставици. Хапнете и 1 филийка черен хляб.
16 часа – 1 праскова
Вечеря – изпържете омлет от 1 яйце плюс 1 белтък. Гарнирайте го с 1 нарязана праскова.
ВТОРИ ДЕН
Закуска – пригответе си плодова салата от 1 праскова, 1 ябълка, 1 с.л. счукани орехи и 1 ч.л. мед.
Обяд – изпечете на скара парче пилешки гърди без кожата. Гарнирайте ги със салата от 1 праскова, 3-4 зелени маслини и наситнен магданоз.
16 часа – 1 праскова
Вечеря – разточете натънко парче бутер тесто с размер 20 х 20 см. Отгоре подредете 1 нарязана праскова, прегънете и залепете краищата. Изпечете баничката в сгорещена фурна.
ТРЕТИ ДЕН
Закуска – към купичка кисело мляко добавете 1 нарязана на кубчета праскова, 1 с.л. счукани орехи и щипка канела.
Обяд – разполовете 2 праскови и ги напълнете с микс от задушени моркови и гъби. Поръсете с настърган кашкавал.
16 часа – 1 праскова
Вечеря – пригответе си салата от 1 праскова, половин краставичка, 40 гр. сирене на кубчета, 3-4 маслини и наситнен магданоз. Подправете я с малко зехтин и лимонов сок.