Дълго време си мислех, че бананите се ядат само сурови, без да се броят печени продукти. Например много харесвам бананов хляб .
Този екзотичен плод съдържа много естествена захар. Затова един банан е идеален за приготвяне на домашен сладолед без специално устройство (машина за сладолед).
Кристалите на влагата не се слепват на големи парчета лед, а се разпределят равномерно. Пюре от замразени банани с право може да се счита за сорбе, но поради своята консистенция десертът прилича повече на замразено кисело мляко.
Съставки
Банан 5 броя
Черен шоколад на вкус или какао на прах
Кондензирано мляко
Подготовка
• Бананите могат да се съхраняват във фризера за дълго време, можете да вземете готови за рецептата. Ако имате само от магазина, обелете ги и ги нарежете на парчела и ги сложете да се замразяват за 3 часа
Когато парчетата са замразени, ги поставете в блендер и пасирайте. Поставете във форми или просто в контейнер. Можете също да добавите кондензирано мляко към тях или какао, за да стане по-сладко или ппък шоколад, въпрос на вашия личен вкус е.
• Оставете сладолед във фризера за още един час и сервирайте!
Умерено сладък, умерено кремообразен и 100% натурален десерт ! Няма ограничение за моята наслада. Ако искате да подобрите рецептата, просто добавете малко кондензирано мляко и поръсете сладоледа с шоколадови стърготини. Има перфектен вкус, дори без захар, мляко и сгъстители. Горещо препоръчвам да запазите тази рецепта за тези, които следват фигурата!