200 г тофу
150 г обезмаслена извара
50 мл оризова сметана
100 мл кокосова сметана
2 червени портокала
100 г фруктова захар
1–2 щипки сух джинджифил
1 бр. звезден анасон
1–2 стръка мента
В касерола се загряват оризовата и кокосовата сметана. Прибавят се звездният анасон, ментата и джинджифилът. Когато сместа кипне, се дръпва от огъня и се оставя настрани за 5–6 минути, за да може всички съставки да си пуснат ароматите в крема.
Портокалите се филетират и отделените филета се поставят в купа. Сокът, който се отделя от филетата, се запазва.
Звездният анасон и ментата се изваждат от крема, ментата се наситнява и се връща. Към сместа се добавят захарта и изварата. Сместа се разбива с бъркалка и се оставя да изстине, за да стегне.
От получения крем се отделят 2–3 с. л., смесват се със сока от портокалите и се разбиват с телена бъркалка.
Тофуто се реже на слайсове. В чинии за сервиране се прави по една лента от крема. Слага се тофу, върху него – крем, след това филета портокал, пак тофу, крем и филета портокал. Отстрани се аранжира със сместа от крем и портокали, десертът се украсява със стрък мента и се сервира.