Не се прибирам без кофичка кисело мляко след работа, особено ако имам два почивни дни. Тежките сладкиши не са добре дошли в нашата къща през лятото. Все по -често правя десерти от кисело мляко. Сред любимите са леки и ефирни торти с кисело мляко . Не добавям към тях брашно или захар, защото буквално качвам килограми от вятъра
Може да имате въпрос за това как ястието се оказва толкова сладко. Да, не добавям захар към него, защото използвам подсладено кисело мляко . Понякога дори му слагам някакви добавки, например ягоди или кайсии или добавям подсладител. Така тортата с кисело мляко придобива далечен плодов аромат.
Съставки
Кисело мляко 400 гр
Яйце 4 бр
Царевично нишесте 40 г
Подготовка
Изсипете 1 кофичка кисело мляко в дълбока купа (ако искате още по- диетичен вариант може да заместите с скир). Добавете яйца към него. Разбийте съставките до гладкост. Пресейте царевичното нишесте върху тях.
Разбъркайте отново старателно сместа. Постелете на тавичката хартия за печене. Изсипете киселото мляко във формата.
Печете пая в предварително загрята до 170 градуса фурна за 35-50 минути. Определете готовността му по златистата му кора.
Сервирайте леко охладено на масата. Това ще улесни рязането. В паметта ми това е единственият пай с кисело мляко, който наистина може да се направи само с 3 съставки. Това, което също е привлекателно за тази рецепта, е, че е лесна за работа само 30 минути ви трябват и имате страхотен вариант на здравословен десерт. Хареса ли ви рецептата? Очакваме обратна връзка в коментарите!