Диетичен разкош от 3 съставки за 10 минути - без брашно, яйца и без печене! Най-женската торта с уникален шоколадов вкус (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Диетичен разкош от 3 съставки за 10 минути - без брашно, яйца и без печене! Най-женската торта с уникален шоколадов вкус (Видео):
Диетичен разкош от 3 съставки за 10 минути - без брашно, яйца и без печене! Най-женската торта с...
114015
Източник: trafficnews.bg
Диетичен разкош от 3 съставки за 10 минути - без брашно, яйца и без печене! Най-женската торта с уникален шоколадов вкус (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Смело можем да наречем днешното ни сладко изкушение "най- женската торта ". Първо, за нея не ви трябва почти никакво време, второ - продуктите са само три и трето - не съдържа брашно, захар и яйца, което я прави идеална в графата " диетична торта ".

Това обаче далеч не е всичко! Вкусната шоколадова торта не се пече, а освен това е подходяща и за вегани, без съдържание на глутен е и е изключително здравословен десерт .

За направата ѝ ви трябват само три съставки и 10 минути, като залагаме, че ще я изядете за два пъти по-малко време.

Така че, запретнете ръкави и пригответе вкусна, здравословна торта, за която няма да се притеснявате относно калориите.

Диетична торта от 3 съставки за 10 минути

Необходими съставки:

170 г висококачествен тъмен шоколад с висок процент какао

375 ml високомаслено кокосово мляко

2¾ чаша (220 g) овесени ядки

Начин на приготвяне:

Поставете хартия за печене в кръгла форма за кекс (18 см в диаметър) с подвижен обръч. Внимателно намажете формата с масло или олио за готвене под и върху хартията и отстрани.

Разтопете шоколада на пара. В малка купа загрейте кокосовото мляко до кипене, след което залейте шоколада с него. Оставете сместа за около 2 минути, след което започнете да бъркате, докато се смеси добре.

Добавете овесените ядки и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете приготвената смес във формата. Оставете да се охлади на стайна температура, след което пренесете тортата в хладилник за поне 4 часа.

Сервирайте с пресни плодове.

Забележка: За да усилите шоколадовия вкус, можете да добавите щипка морска сол, както и 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия.

Тази торта няма да е толкова мека като десертите, с които сте свикнали, защото изобщо не сме използвали захар. Ако обаче искате малко по-сладка рецепта, смело добавете 1-2 супени лъжици захар към сместа.

Тортата може да се съхранява в хладилник до 5 дни.

Ето и подробно видео с инструкции:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft