1 средна глава лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 малка тиквичка
1 голям патладжан
3 супени лъжици зехтин
500 грама нарязани домати
1/4 чаша вода
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 1/2 чаени лъжички сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
2 супени лъжици босилек
2 супени лъжици нарязан магданоз
Сол и пипер на вкус
2 супени лъжици винен оцет
Време: 20 минути
1. Нарежете лука.
2. Обелете и нарежете на тънки парченца скилидките чесън.
3. Изтърбушете и нарежете чушките.
4. Отделете дръжката на тиквичките, нарежете по дължина, а после – и на по-дребни парчета.
5. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
6. Загрейте зехтина в тенджера под налягане на средно висока температура.
7. Добавете лука, чесъна и чушките.
8. Сгответе, докато омекне лукът.
9. Добавете тиквичките, доматите, водата, мащерката, 1 1/2 чаени лъжици сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер.
10. Гответе за 2 минути.
11. Добавете патладжана.
12. Покрийте с капака, за да се получи ефектът на тенджерата под налягане.
13. Намалете температурата, за да стабилизирате налягането.
14. Сгответе за 4 минути.
15. Дръпнете от котлона.
16. Освободете налягането по бързия метод.
17. Махнете капака.
18. Добавете босилека и магданоза.
19. Овкусете със сол и черен пипер.
20. Добавете и оцета.
21. Сервирайте горещо или на стайна температура.