Кремообразно, полутечно и много шоколадово - това е чистото 100-процентово удоволствие, което ви предлагаме да приготвите днес. В основата му е най-обикновена пълномаслена извара (може да бъде заменена с неутрално на вкус топено сирене) и определено ще искате да повторите тази рецепта! Представлява много лесен за приготвяне десерт, но резултатът надминава всички очаквания. Страшно наподобява любимия на всички течен шоколад , но без половината от калориите и е невероятно вкусен върху филийка хляб. Домашните десерти винаги са по-добри от закупените от магазина! Ето рецептата за този лесен, вкусен и полезен шоколадов крем :
Полезен шоколадов крем
Продукти:
500 гр пълномаслена извара
2 яйца
100 гр.масло
120 гр.захар
2 супени лъжици с връх какао
1 ч.л.сода без връх
Шипка сол
Приготвяне:
1.
2. Сега с помощта на пасатор разбийте получената маса, докато всички парчета извара се разтворят.
3. Следващата стъпка е да разтопите сместа с извара на водна баня. В зависимост от това колко сода добавите, такъв ще бъде крайният резултат. Ако добавите твърде много, сиренето ще има подчертан вкус на сода, а ако добавите твърде малко, изварата няма да се разтопи. Ето защо е по-добре да добавите по-малко в началото и още малко в процеса на приготвяне, ако е необходимо.
4. Разтопете сместа на водна баня, докато изварата се разтопи и стане течна. Трябва да тече плавно от лъжица и леко да промени цвета си към по-богат, шоколадов. Охладете леко, изсипете в съд, затворете и поставете в хладилника за 2 часа.
Готовото топено шоколадово сирене се разтяга апетитно, лесно се намазва върху хляб. Сега можете да направите страхотни сандвичи и да се поглезите с вкусен домашен шоколадов десерт !
Да ви е сладко!