1 необелен патладжан, нарязан на резени с дебелина около 0,5 см.
2 средно големи тиквички, нарязани на тънки резени (около 0,3 см.)
1 чаша сос маринара (или друг сос на доматена основа)
1 с.л. настъргано сирене пармезан
сол и черен пипер
спрей за готвене (или зехтин)
Загрейте фурната на 190 градуса.
Леко намазнете 2 големи тавички за печене със спрея. Сложете отгоре на един пласт тиквичките и патладжаните. Намажете зеленчуците с още малко мазнина и поръсете със сол и черен пипер. Запечете тиквичките за 10-15 минути, а патладжаните - малко повече (15-20 минути).
Намазнете тавичка с размери около 20х20 см. и на дъното й поръсете малко от соса маринара. Наредете на пластове запечените тиквички и патладжани, като между пластовете наръсвате част от соса. Излейте останалия сос върху последния пласт тиквички и патладжани. Накрая наръсете с настъргания пармезан.
Печете ястието непокрито около 25-30 минути.