Лазаня от тиквички - леко и бързо ястие, което добре засища и освен това е перфектна идея как да използвате реколтата от тиквички. Ако са ви омръзнали пържените, печените, панираните и пълнените тиквички, нашата лесна лазаня с тиквички и сирена е перфектното лятно предложение.
Лазаня от тиквички
Продукти:
3 бр. средни тиквички
3 бр яйца
100 г обикновено брашно
150 г шунка
200 г сирене или кашкавал (едам, моцарела)
180 г заквасена сметана
сол, подправки
растително масло
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки филийки, посолете и оставете да престоят 30 минути. Изсушете тиквичките с кърпа.
Подредете филийките тиквички в тава за печене, намазана със зехтин.
Разбийте яйцата със заквасена сметана и брашно.
Залейте нарязаните тиквички с разбитите яйца, поръсете с настъргано сирене, поставете филийките шунка и повторете процедурата отново - тиквички, яйце, сирене, шунка.
Отгоре завършете с филийки тиквички, поръсени със сирене
Печете в предварително загрята фурна на температура 200 градуса за около 30 минути. Ако се страхувате, че горната част ще изгори, покрийте ястието за първите 15 минути печене с фолио.
Желаем ви добър апетит! :-)