Един от начините да се възползваме от витамините в плодовете и техните ползи за здравето през всички сезони е като ги изсушаваме. Този метод за съхранение е най-стар и в най-голяма степен запазва полезните вещества в тях.
Сушените ябълки съдържат уникална комбинация от пектин, витамини, калций, калий, желязо, натрий, фосфор, йод, сяра, мед и молибден.
Сушените ябълки допринасят за развитието на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.
Сушените ябълки подобряват паметта и умствените способности. Консумацията на само няколко парченца на ден намалява риска от деменция и загуба на паметта.
Сушените ябълки подобряват обмяната на веществата .
Сушените ябълки действат като превантивно лечение на различни видове рак. Те предотвратяват развитието на ракови метастази .
Сушените ябълки подобряват храносмилането в стомаха и червата, както и работата на дебелото черво.
Сушените ябълки имат благоприятен ефект при натрупване на плаки по кръвоносните съдове, те са мощен очистител на кръвта .
Те са полезни за подобряване на зрението, състоянието на кожата, косата и ноктите, както и за премахване на болести на нервна почва .
Сушени ябълки са природен продукт с нисък гликемичен индекс.
Сушените ябълки могат да се ядат по всяко време вместо чипс или бисквити. Те не съдържат вредни мазнини, консерванти и прекомерно количество калории.