Диетична салата с боб и рукула
22 Декември 2011
14464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г боб
2 големи връзки рукула
1 малка глава кромид лук
1½ с.л. ябълков оцет
20 г бяло сирене
прясно смлян черен пипер
зехтин
сол
Бобът се задушава в тава и се оставя да изстине добре.
Рукулата се изчиства от краищата и пожълтели листа, след което се измива обилно. След това се подсушава добре и се прехвърля в голяма купа. Лукът се нарязва на тънко.
Вече изстиналият боб и лук се разпределят върху рукулата и овкусяват със сол и пипер на вкус. Салатат се залива със зехтин и разбърква. След това се залива с оцет и отново разбърква.
Отгоре се добавя сиренето на малки парченца и евентуално поръсва с още пипер и зехтин. Сервира се веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари