Коледните меденки са един от най-обичаните коледни сладкиши по цял свят. Независимо дали ще си играете да ги украсявате или не, ароматът на мед, канела и джинджифил привлича като магнит всички у дома.
Домашните медени бисквити , които ще ви представим, са постни, полезни и много вкусни. Само за час хрупкавите кокосово-канелени изкушения ще са готови.
Рецептата е с бяло брашно, но ако желаете вашите бисквити да бъдат още по-полезни, може да ги приготвите и с кокосово, бадемово или друго здравословно брашно по избор.
Диетични коледни меденки без захар
Продукти:
500 гр. брашно
70 гр. кокосова захар
150 мл мед
100 мл вода
60 мл кокосово масло
1 бакпулвер
1/2 ч.л. канела
по желание може да добавите 1/2 ч.л. джинджифил
Приготвяне:
1. Разтворете меда в предварително загрятата вода, добавете последователно кокосовата захар и кокосовото масло. Бъркате докато се смесят.
2. След това ги добавяте към предварително смесените и пресети брашно, бакпулвер и канела. (Тук се слага и джинджифилът, ако решите да добавите).
3. Готовото тесто се разточва с дебелина около 5 милиметра.
4. Оставяте разстояние между бисквитите, при нареждане в тавата, покрита с хартия за печене.
5. Печете на 190 градуса докато станат леко златисти в краищата.
Приятен апетит!