8 супени лъжици студено масло
1 чаша пълнозърнесто брашно
1 чаша пшенично брашно
2 ¼ ч.л. бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
3/4 чаша прясно мляко
1 ½ лъжичка сусам
Загрейте фурната на 250 ° C. В тавичка сложете хартия за печене или леко намажете с масло. В малка тенджерка загрейте 2 супени лъжици масло и го оставете настрана. Останалите 6 супени лъжици нарежете на малки парчета.
Смесете заедно пълнозърнестото брашно, пшеничното брашно, солта, содата и бакпулвера. Добавете маслото и разбъркайте, докато се получи твърда смес. Добавете млякото и леко разбъркайте сместа.
Сложете тестото върху набрашнен плот и месете бавно няколко секунди. Разточете тестото на кора с дебелина около 2 см и с чаша или формичка изрежете бисквити.
Сложете соленките върху хартия за печене, с четка ги намажете с масло. Върху всяка соленка поръсете сусам. Печете 12-15 минути на средна температура, докато соленките станат златисто-кафяви цвят. Поднесете ги топли.