Мойте Рецепти
Когато всички са на диета, а неистово ви се хапва нещо сладко, изкушете ги с този диетичен вариант на любимото на всички шоколадово брауни! Ще задоволи глада за сладко, а не е по-калоричен от един шоколадов бонбон!
На сух тиган запечете орехите при постоянно бъркане и ги оставете да се охладят. Нарежете ги едро.
Загрейте фурната на 165 градуса. Поставете решетката в долната половина на фурната (малко по-ниско от средата).
В тавичка с размери 22 на 22 см поставете хартия за печене, така че да виси малко от двата противоположни края (за да извадите сладкиша по-лесно).
В голяма купа разтопете на много слаб огън маслото и шоколада при непрекъснато разбъркване, докато получите гладка и лъскава смес.
Махнете съда от огъня и добавете двата вида захар и солта, след което разбъркайте с шпатула или дървена лъжица. Прибавете двете яйца - едно по едно, като добре разбърквате след всяко добавяне. Добавете брашното и разбъркайте енергично, докато сместа стане лъскава и започне да се отделя от стените на съда. Едро нарязаните орехи прибавете към шоколадовата смес заедно с ликьора.
Изсипете сместа в тавичката, загладете повърхността и сложете да се пече за около 30 - 35 минути. Ако пробвате с клечка, трябва да е леко влажна, но да няма трошички от сладкиша по нея.
Извадете браунито и го охладете в тавата десетина минути. След това повдигнете заедно с хартията и го доохладете върху кухненска решетка.
Нарежете на 16 кубчета. Съхранявайте в затворена кутия на стайна температура