Салатата е като естествена метла за цялата храносмилателна система . Може да ги комбинирате с риба или дори с пържола, но да не е тлъста, за да има ефект.Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 диетологът д-р Виргиния Георгиева, предаде "Блиц".
„По-добре гледайте изгрева! Когато човек става рано и започва деня с позитивна нагласа, си балансира жлезите с вътрешна секреция, но само, ако гледа слънцето, е малко съмнително дали ще отслабне. Когато сутрин си кажете, че се чувствате добре, се задейства центърът на емоциите в мозъка. Добре е да се събуждате с усмивка, за да сте здрави. Ако пък си кажете, че сте уморени и се чувствате зле, няма как да се почувствате добре. Когато се погледнете в огледалото и си кажете нещо хубаво, вашият ден наистина ще е по-добър. Ако човек е настроен позитивно, привлича позитивна енергия“, обяснява д-р Георгиева.
Според нея, есента е благодатен сезон за разтоварване на организма , защото има много пресни плодове и голямо разнообразие. „Имаме голямо богатство от плодове. Преди България е била известна със своята гроздолечебница. Имали сме център за лечение на сърдечноболни с грозде. С него се пречистват черният дроб и бъбреците. Това са органите, които елиминират токсините от нашия организъм. Когато приемаме по-голямо количество грозде, даваме мощен тласък на пречистване на цялата храносмилателна система“, заяви Виргиния Георгиева.
Тя препоръчва да пием поне по 2 литра чиста вода с малко лимонов сок.
„Половин килограм грозде и още толкова диня разпределени в различните часове между храненията, вършат чудеса. Колкото повече вода пием, толкова е по-добре за организма. С приема на 200-300 милилитра вода преди хранене, стомахът се запълва и приемаме по-малко количество концентрирана храна. Известно е, че Мадона пие ежедневно около 10 чаши топла вода“, каза още диетологът.