Димитровска яхния

вход през zajenata.bg
Димитровска яхния
admin
Добавена от: admin
31568
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Петелът се измива и почиства добре, след което се нарязва на порции. Парчетата месо се запържват до зачервяване в загрятото предварително масло, след което се заливат с малко вода и се задушават. Добавя се пюрето, както и нарязаните ситно лук и моркови. Долива се още топла вода и се пуска дафиновия лист. Яхнията се оставя да ври на тих огън до готовност на месото и омекване на зеленчуците. Преди да се дръпне от котлона, в ястието на тънка струйка се изливат 2-3 с.л. брашно, предварително разтворено в студена вода (на кашица) и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре, оставя се да поври още 5 минути, за да се сгъсти, и ястието се сваля от котлона. Поднася се поръсено с магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft