тесто:
1 1/4 чаена чаша (150 г) брашно
1/4 чаена чаша (50 мл) гореща вода
1 1/2 супена лъжица (25 мл) студена вода
1/2 супена лъжица (7.5 мл) олио
пълнеж :
75 г смляно свинско месо
3 супени лъжици ситно нарязани консервирани бамбукови кълнове
1 супена лъжица светъл соев сос
1 чаена лъжица оризово вино (или сухо шери)
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сусамово олио
1 чаена лъжица царевично нишесте
Пресейте брашното в купа. Добавете, като разбърквате, първо горещата вода, а след това студената вода и олиото. Месете докато се оформи гладко тесто. Разделете тестото на 16 равни части и и с ръце ги оформете като кръгчета.
За да направите плънката, смесете заедно смляното свинско, бамбуковите кълнове, соевия сос, оризовото вино, захарта и сусамовото олио. Добавете нишестето и разбъркайте добре.
Поставете по малко от пълнежа в центъра на тестените кръгчета. Притеснете краищата на кръгчето заедно, за да ги оформите като малки вързопчета.
Постелете дъното на уреда за варена на пара (стимер) с платнена кърпа и наредете в него вързопчетата. Варете 5-10 минути.