нарязана на кубчета диня
настърган шоколад
за глазурата:
1 опаковка (225 гр.) крема сирене, размекнато
3 с.л. масло, меко
1 1/2 чаши пудра захар
1/8 ч.л. сол
1 ч.л. екстракт ванилия
Ако динята е със семки, отстранете ги внимателно, преди да приготвите петифурите. Кубчетата трябва да са със стена около 2,5 см., но може да направите и по-големи петифури. Поставете кубче диня върху чиния, намажете отгоре с 1-2 лъжички от глазурата, покрийте с друго кубче диня и отгоре капнете с лъжица малко от глазурата. Поръсете готовите петифури с настърган шоколад (или украсете според фантазията с ядки, кокосови стърготини, плодов сос и пр.).
За глазурата: Разбийте крема сиренето и маслото с миксер на умерена скорост, докато се получи гладък крем. Постепенно добавете захарта и солта, като разбивате постоянно, докато се усвоят и те. Накрая добавете ванилията и разбъркайте.