27 Юли 2014
11689
Снимков материал: pixabay.com
- Това е динена лимонада .
- Не може да е лимонада , щом има диня.
- Добре, в такъв случай е лимонада с диня.
- Неее, тогава това е динонада!
И тъй името е избрано. Но както и да я наречем, тази напитка си остава изненадващо освежаваща и прекрасно вкусна.
Приготвя се за няколко минути, като има нужда от малко повече време, за да се охлади добре в хладилника или пък само се сервира с много, много лед. Цялата любима сочност на динята се е събрала в нея, заедно с ефирния и леко кисел аромат на лимоните.
За още повече разкош може да се добавят и няколко листа мента или ако динята не е достатъчно сладка, да се подслади с мед.
Децата я харесват най-много ледена, в голяма чаша, със сламка, и я изпиват за секунди. Почти толкова бързо, колкото я и приготвят, затова се заредете с поне две големи дини преди да се захванете с рецептата и с достатъчно лимони.
За приготвянето са нужни: 5 чаши диня, почистена от семките и нарязана на кубчета, 2 лимона, лед; допълнително: мента, мед.
Сокът на лимоните се изцежда и се добавя към динените кубчета. Динята се пасира или се смила в блендер до гладка и хомогенна смес. След това се прецежда през фина цедка и получената течност се прехвръля в кана или голяма бутилка. Динонадата се оставя в хладилника за поне 1 час, сле което се сервира разредена с малко газирана вода (съотношение 2:1 в полза на лимонадата), мед или мента по желание. Или директно - без никакви добавки, със сламка.
За още повече разкош може да се добавят и няколко листа мента или ако динята не е достатъчно сладка, да се подслади с мед.
Децата я харесват най-много ледена, в голяма чаша, със сламка, и я изпиват за секунди. Почти толкова бързо, колкото я и приготвят, затова се заредете с поне две големи дини преди да се захванете с рецептата и с достатъчно лимони.
За приготвянето са нужни: 5 чаши диня, почистена от семките и нарязана на кубчета, 2 лимона, лед; допълнително: мента, мед.
Сокът на лимоните се изцежда и се добавя към динените кубчета. Динята се пасира или се смила в блендер до гладка и хомогенна смес. След това се прецежда през фина цедка и получената течност се прехвръля в кана или голяма бутилка. Динонадата се оставя в хладилника за поне 1 час, сле което се сервира разредена с малко газирана вода (съотношение 2:1 в полза на лимонадата), мед или мента по желание. Или директно - без никакви добавки, със сламка.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари