Динята направена така мога да изям цялата, просто няма такъв летен десерт втори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Динята направена така мога да изям цялата, просто няма такъв летен десерт втори
Динята направена така мога да изям цялата, просто няма такъв летен десерт втори
21255
Динята направена така мога да изям цялата, просто няма такъв летен десерт втори
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много скоро ще започне магическото време, когато гостите идват не с торта, а с диня. Какво удоволствие е да се разхладиш с този божествен плод! Особено когато  е тридесет градуса навън. 

Но на всеки му се е случвало да си купи диня и да се окаже, че изобщо не е сладка и да чуди какво да я прави.  Не се отчайвайте, защото имаме рецепта, с която дори зелената диня ще се превърне в отличен десерт и няма да се налага да я хвърляте.

 

Следващата рецепта за диня реанимира дори и най-неузрелите плодове. Разбира се, подходяща е и за сладък плод!  Подготвихме и още няколко интересни идеи за всички поводи.

Нарежете динята на две половини. За вкус няма значение дали ще го правите по дължина или напречно, особено ако е кръгла. Ако обаче има удължена форма, винаги е по-добре да се отрежете по дължина

След това направете дълбоки разрези, като не достигате до края за около няколко сантиметра, и извадете пулпата с лъжица. Не забравяйте да попиете от кората със салфетка и оставете настрана да изсъхне малко.

През това време разбийте пулпата с пасатора или ръчно направете на пюре. Костилките няма да развалят вкуса, но е по- добре да си поиграете малко и да ги премахнете. Прекарайте полученото пюре от диня през тензух, за да получите много сок от диня. Вътрешността може да се изхвърли, а сокът да се излее в тенджера и да се загрее. Когато сместа стане гореща, добавете  желатин. Количеството сок ще зависи от размера на динята, така че вземете от следното изчисление: за 500 ml сок - желатин - 25 g.


Разбъркайте сокът на слаб огън, докато желиращите компоненти се разтворят. Ако динята изобщо не е сладка, препоръчваме да добавите няколко супени лъжици мед или захар.Нарежете плодовете на кубчета. Те могат да бъдат ананас, грозде, манго, киви и други плодове, които са доста сладки и меки сами по себе си.

Прехвърлете нарязаните плодове в изсушената кора от диня и залейте със сока. Оставете да се втвърди.

Когато десертът се втвърди (а това ще се случи след няколко часа), е удобно да се нарязва на филийки и да служи като най-обикновената диня.

Това не е единственият начин за сервиране на несладка диня . Лесно можете да извадите пулпата, да я разбиете със сметана и да напълните динята със сладка смес от плодове. Сорбето от диня обаче е още по-популярно : просто направете вътрешността с мед (или кондензирано мляко) и оставете в хладилника за няколко часа

Неподсладената диня също е диня. За тези, които не искат да приготвят желиран десерт , торта или да чакат, докато сорбето се втвърди, сме подготвили и още един вариант Смесете неподсладен сок от диня с черен пипер и сол, добавете 1 до 1 портокалов сок и малко лед. Ще получите освежаващ безалкохолен коктейл, който перфектно ще утоли жаждата ви в летните горещини.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft