Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това е една от най-вкусните баници , които може да си приготвите у дома. Характерното за болярската диплена баница е, че корите не се редят или навиват, а се сгъват под формата на хармоника.
От двата вида набухватели - бакпулвера и газираната вода - диплената баничка става пухкава и много мека. Без повече приказки - ето необходимите продукти за диплена баница по Търновски :
Болярска диплена баница
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
4 яйца
200 мл кисело мляко
200 мл газирана вода
50 мл олио
2 с.л. царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
300 г сирене
Приготвяне:
В купа се смесват всички продукти, като се спазва подредбата от списъка. В предварително намазнена тава се подреждат надиплените кори.
След като всичките кори са сложени в тавата се полива равномерно с готовата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути или на 180 градуса за 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари