Директорът на KFC разкри тайната на любимото пържено пиле на всички и показа как се приготвя (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Директорът на KFC разкри тайната на любимото пържено пиле на всички и показа как се приготвя (снимки)
Директорът на KFC разкри тайната на любимото пържено пиле на всички и показа как се приготвя...
20217
Директорът на KFC разкри тайната на любимото пържено пиле на всички и показа как се приготвя (снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прословутото пържено пиле на KFC е една от причините ресторантите от веригата да имат милиони почитатели от цял свят, въпреки че храната, която предлагат, спада към така наречения фаст фууд и не се счита за особено диетична и полезна.

Но колкото и негативни коментари да си навличат тези заведение, истината е, че малцина биха устояли на златисти пилешки бутчета, отличаващи се с идеална хрупкава коричка и крехко месо, завладяващо с уханието на подбрани билки.

Как обаче се приготвя този невероятен специалитет, който напълно води до пристрастяване? Отговорът на въпроса даде самият директор на KFC – Боб Дас. На специално събитие в компанията на актрисата Рейбъл Драч той разкри рецепта за приготвяне на пиле във веригата и показа стъпка по стъпка на работата на своите служители.

Дас издаде, че за да се приготви прочутото пиле на KFC, първо е необходимо да се забърка панировката.

Освен брашно, сол, мляко и яйца на прах тя включва и няколко много специални подправки, които се пазят в тайна.

За да се получи идеална сместа за панировката, тя е необходимо да се обърка минимум двадесет пъти. Останалите стъпки при приготвянето на рецептата, можете да видите тук

Стъпка 1:

Приготвя се панировката, която включва брашно, сол, мляко, яйчен прах и тайните оригинални подправки на Полковник Сандърс – основателя на веригата.

За да е добра сместа, служителите са посъветвани да направят поне 20 обръщания при месенето.

Стъпка 2:

Изважда се пилешкото и се проверява за дефекти – като счупени костички или наранявания. Месо с такъв дефект не се ползва.

Стъпка 3:

Пилето се потапя в студена вода за 7 секунди, за да е сигурно, че панировката ще попие. Водата се сменя след всяка партида пиле.

Стъпка 4:

След потапянето, пилето се оставя да изсъхне за 7 секунди. Изглежда цифрата 7 е доста важна за KFC.

Стъпка 5:

Пилето се овалва в панировката, като се обръща 7 пъти.

Стъпка 6:

Загребва се пилето в кошницата за пържене, като се изтръсква добре, за да падне излишната панировка.

Стъпка 7:

Парченцата пиле се подреждат на скара, за да се подготвят за пържене.

Стъпка 8:

Скарите се нареждат на фритюрника под налягане и се пържат 25 минути.

Технологията е на полковник Сандърс и се ползва във всеки обект на KFC, казват от компанията.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft