Прословутото пържено пиле на KFC е една от причините ресторантите от веригата да имат милиони почитатели от цял свят, въпреки че храната, която предлагат, спада към така наречения фаст фууд и не се счита за особено диетична и полезна.
Но колкото и негативни коментари да си навличат тези заведение, истината е, че малцина биха устояли на златисти пилешки бутчета, отличаващи се с идеална хрупкава коричка и крехко месо, завладяващо с уханието на подбрани билки.
Как обаче се приготвя този невероятен специалитет, който напълно води до пристрастяване? Отговорът на въпроса даде самият директор на KFC – Боб Дас. На специално събитие в компанията на актрисата Рейбъл Драч той разкри рецепта за приготвяне на пиле във веригата и показа стъпка по стъпка на работата на своите служители.
Дас издаде, че за да се приготви прочутото пиле на KFC, първо е необходимо да се забърка панировката.
За да се получи идеална сместа за панировката, тя е необходимо да се обърка минимум двадесет пъти. Останалите стъпки при приготвянето на рецептата, можете да видите тук
Приготвя се панировката, която включва брашно, сол, мляко, яйчен прах и тайните оригинални подправки на Полковник Сандърс – основателя на веригата.
За да е добра сместа, служителите са посъветвани да направят поне 20 обръщания при месенето.
Изважда се пилешкото и се проверява за дефекти – като счупени костички или наранявания. Месо с такъв дефект не се ползва.
Пилето се потапя в студена вода за 7 секунди, за да е сигурно, че панировката ще попие. Водата се сменя след всяка партида пиле.
След потапянето, пилето се оставя да изсъхне за 7 секунди. Изглежда цифрата 7 е доста важна за KFC.
Пилето се овалва в панировката, като се обръща 7 пъти.
Загребва се пилето в кошницата за пържене, като се изтръсква добре, за да падне излишната панировка.
Парченцата пиле се подреждат на скара, за да се подготвят за пържене.
Скарите се нареждат на фритюрника под налягане и се пържат 25 минути.
Технологията е на полковник Сандърс и се ползва във всеки обект на KFC, казват от компанията.