Днес е денят на Прасковения пай - ето най-лесната рецепта, с която ще си оближеш пръстите! Ароматно и върховно вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Днес е денят на Прасковения пай - ето най-лесната рецепта, с която ще си оближеш пръстите! Ароматно и върховно вкусно:
Днес е денят на Прасковения пай - ето най-лесната рецепта, с която ще си оближеш пръстите!...
3210
Източник: gotvach.bg
Днес е денят на Прасковения пай - ето най-лесната рецепта, с която ще си оближеш пръстите! Ароматно и върховно вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и никога през живота си да не сте правили прасковен пай , с нашата лесна рецепта ще се справите от раз! А имате и перфектния повод да го приготвите - днес е официалният Ден на прасковения пай - на 24-ти август светът отбелязва празника на един от най-вкусните и ароматни сладкиши

Паят с праскови  е с апетитен блат и кремообразна сърцевина, разтапяща се в устата. Пресните праскови пък доставят още по-голяма наслада на небцето.

Поднесен с топка ванилов сладолед,  прасковеният пай  е идеалното начало или завършек на всеки летен ден.

Той дарява с радост милиони хора по света и точно заради това на 24-ти август в САЩ отбелязват Деня на прасковения пай.

Най-добрият начин да почетем събитието, разбира се, е като си приготвим пай с праскови  - този неустоим сладкиш. А как става това, вижте в следващите редове!

Лесен пай с праскови

Необходими продукти: 

4 праскови

2 с.л. кристална захар

2 с.л. галета

1 ч.ч. брашно

2 яйца

2 с.л. пудра захар (за поръсване)

прасковен пай

Начин на приготвяне: 

Започваме приготвянето на нашия пай с праскови, като пресяваме брашното 2 пъти. Към него добавяме двете яйца (заделяме белтъка на едното) и кристална захар.

Разбъркваме сместа с ръце и след това месим стегнато тесто. Него завиваме във фолио за свежо съхранение и пъхваме за половин час в хладилник.

След това разточваме тестото върху намаслена хартия за печене. Желателно е да е в кръгла форма. Тестото прехвърляме заедно с хартията в тава. Посипваме го с галета.

Отгоре разпределяме нарязани праскови. Плодовете завиваме с краищата на тестото. Намазваме целия пай с разбит белтък и го посипваме с пудра захар. Печем прасковения пай на 180 градуса около половин час или до зачервяване на тестото.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft