Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина, срам не срам даже отидох при лелката да й се моля за рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина, срам не срам даже отидох при лелката да й се моля за рецептата
Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина, срам не срам даже отидох при...
969307
Днес на обяд в стола каква вкусотия ядох направо не е истина, срам не срам даже отидох при лелката да й се моля за рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази чудна вкусотия се прави лесно, скоростно и става уникална

Предлагаме ви рецептата за една вкусотия, в която ще се влюбите. Това не са палачинките, които познавате, а нещо съвсем различно и разкошно.

Пълнежът е апетитен, а заливката ги прави фантастични.

 

За тестото ни трябват 150 грама пшенично брашно, 250 грама газирана вода и две яйца. А за плънката са нужни четири лъжици вода, една глава лук, 500 грама кайма, 60 грама настърган кашкавал, щипка с индийско орехче.

Има и заливка, която се прави от четири яйца, 40 грама кашкавал, сол на вкус, черен пипер на вкус, една лъжичка мащерка, шест лъжици олио и червен пипер на вкус.

Първо е необходимо да пресеем брашното и после да го смесим с другите продукти за тестото като бъркаме хубаво, за да се получи равна смес без бучки. Загряваме малко олио и започваме да пържим тънки палачинки.

После си правим плънката като режем лука на ситно и го запържваме с подправките, а след това прибавяме кашкавала, каймата и малко вода. Отново бъркаме хубаво, за да се размесят добре.

Във всяка палачинка поставяме от готовата вече плънка и нареждаме готовите навити палачинки в една намаслена тавичка. Накрая си правим и заливката от посочените за нея продукти като се стараем да ги разбъркаме хубаво.

Заливаме пшеничните си палачинки и ги запичаме във фурната на 200 градуса, за не повече от 35 минутки. Тези пшенични палачинки са доста различни от обикновените и стават в пъти по-вкусни от тях.

Не ги пропускайте, тъй като ще изгубите наистина страхотно угощение с тази вкусотия, която се харесва на всеки. Може да почерпите с тях и гостите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft